VIDEO. Pietonii si biciclistii recuceresc Timisoara! Trei zone din oras vor fi interzise autoturismelor, timp de doua zile, in cadrul unui eveniment cosmopolit finantat de primarie cu peste 50.000 de euro

Circulatie inchisa pentru masini. Primaria Timisoara, prin Casa de Cultura a municipiului Timisoara, vrea sa constientizeze importanta unui oras mai putin poluat, astfel ca, timp de doua zile, in 24 si 25 iulie a.c., se va desfasura actiunea “Strazi pentru comunitate”.


Vor fi trei zone principale inchise pentru autoturisme. Prima va fi pe str. Gheorghe Lazar, unde va fi inchisa una dintre cele patru benzi, pentru a fi destinata doar pentru biciclisti si trotinete.

A doua zona este cea de la sensul giratoriu Michelangelo pana la B-dul C.D. Loga – Primarie. In perimetrul Castelului Huniade, Liceul MIU, vor fi montate ecrane pentru vizionare de filme, o scena pentru concerte.

A treia zona inchisa pentru trafic va fi cea de la sensul giratoriu Marasti pana la Opera Nationala. Accesul la spital va fi asigurat, dar va fi accesibil doar pentru comunitatea invitata sa participe la activitatile din program, a anuntat  Dominic Fritz, primarul Timisoarei…

“Va fi o actiune pentru oameni, asta este important. Sa nu se creada ca noi am inchis strazile ca sa facem evenimente culturale si sa se rasfranga antipatia soferilor”, a tinut sa precizeze Camelia Mingasson, directoarea interimara a Casei de Cultura a municipiului Timisoara.

Evenimentele vor incepe in 24 iulie, seara, cu o cursa a biciclistilor care vor traversa orasul pe artera Gheorghe Lazar, vor ajunge in toate locatiile mentionate.

A doua zi, 25 iulie, zonele inchise traficului rutier vor fi deschisa pentru copii si parinti, carora le sunt pregatite activitati sportive si recreative, spectacole, piese de teatru pentru copii cu tematica ecologica, acesta fiind mesajul actiunii care va fi incheiata cu un cros.

Costul Primariei Timisoara este de 250.000 lei, bugetul fiind stabilit pe o analiza a situatiei.

“Sunt si alte aspecte care implica cheltuieli, inclusiv paza, firma care se ocupa de inchiderea strazilor, ecrane, tehnica, trupe. Astfel de actiuni au loc atat la Viena, cat si la Paris”, a mai mentionat reprezentanta Casei de Cultura. Primaria vrea sa organizeze si in alte cartiere astfel de actiuni cu rol ecologic, dupa cum a conchis Dominic Fritz, primarul urbei. (L.K.)

Leave a Reply