In calitate de lider al Proiectului “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI in Regiunea Vest”, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis continua inscrierile la o noua serie de cursuri autorizate de calificare, initiere si specializare ale angajatilor, menite sa ofere acestora posibilitatea de a-si imbunatati competentele profesionale.
Cursurile sunt autorizate de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale prin Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesionala din Judetul Timis.
Cine poate participa?
La aceste cursuri se pot inscrie doar angajati cu contract individual de munca (norma intreaga sau timp partial) intr-un IMM din Regiunea Vest, nu au functie de conducere in cadrul companiei si au resedinta in unul din cele patru judete ale Regiunii Vest: Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara.
*Nu pot participa persoanele care asigura managementul strategic al companiei si care ocupa pozitii de management (manager/director general, manager/director executiv, director adjunct, manager de departament, manager de proiect, manager de linie), angajatii din departamentele de resurse umane, cat si persoanele care isi gestioneaza propriile afaceri.
Unde se desfasoara?
Cursurile se desfasoara la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis din Timisoara, Piata Victoriei nr.3 si/sau la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, in sistem clasic cu respectarea normelor de distantare si protectie impuse de restrictiile in vigoare.
Care sunt cursurile in pregatire?
EXPERT ACCESARE FONDURI STRUCTURALE SI DE COEZIUNE EUROPENE – Cod C.O.R. 242213 (40 ore)
Cursul acopera intreaga tematica necesara accesarii si obţinerii surselor de finanţare, indiferent de tipul de program, dupa cum urmeaza:
Programe de finantare prin care se pot obtine bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / institutiei;
Pasii / etapele pentru obtinerea unei finantari nerambursabile;
Modul de completare a unei cereri de finantare;
Accesarea si utilizarea corecta a fondurilor europene;
Ce implica din partea firmei / institutiei gestionarea unui proiect finantat din fonduri structurale;
Nereguli si fraude in realizarea si derularea proiectelor ce beneficiaza de cofinantare europeana.
CONTABIL – Cod C.O.R. 331302 (120 ore)
Cursul de contabilitate primara cu utilizarea calculatorului trateaza prima etapa a demersului contabil, respectiv intocmirea corecta a documentelor contabile.
Tematica:
- Notiuni introductive;
Intocmirea, corectarea, arhivarea si reconstituirea documentelor primare;
Inventarierea patrimoniului;
Contul;
Inregistrarea operatiunilor economico-financiare;
Intocmirea balantei de verficare si a situatiilor financiare;
Monografie contabila.
Partea practica care priveste intocmirea documentelor primare, inregistrarea in contabilitate a operatiunilor economico-financiare si obtinerea balantei de verficare se face utilizand aplicatiile informatice.
Reamintim ca proiectul este finantat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritara 3: “Locuri de munca pentru toti” si are ca obiectiv facilitarea accesului angajatilor la programe de formare profesionala destinate imbunatatirii statutului profesional si conditiilor de la locul de munca, contribuind astfel la cresterea productivitatii muncii.
Informatii suplimentare si inscrieri la tel. 0722 361 663, e-mail: lbarbu@cciat.ro, Laura Barbu. (I.P.)