Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de lider de parteneriat si Art Forest Company SRL anunta inceperea Proiectului “FPC-Vest – Formare profesionala in sprijinul cresterii eficientei angajatilor pe piata muncii in Regiunea Vest”.
Proiectul este finantat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020; Axa Prioritara 6: Educatie si competente; Componenta 1: Cresterea nivelului de calificare a angajatilor prin programe de formare continua corelate cu nevoile pietei muncii – Regiuni mai putin dezvoltate; Operatiunea: Cresterea participarii la programele de formare profesionala continua, cu accent pe acei adulti cu un nivel scazut de calificare si persoanele cu varsta de peste 40 ani, din zone rurale defavorizate, inclusiv prin recunoasterea si certificarea rezultatelor invatarii dobandite in contexte non-formale si informale. Durata proiectului este de 24 luni.
Grupul tinta este format din angajati (inclusiv persoane fizice autorizate si intreprinderi individuale), in special cu nivel scazut de calificare, persoane cu varsta de peste 40 de ani, persoane din mediul rural defavorizat.
Obiectivul general al proiectului vizeaza dezvoltarea carierei prin imbunatatirea competentelor profesionale prin participarea la programe de formare profesionala continua a persoanelor din Regiunea Vest (651 persoane), cu accent pe adultii cu un nivel scazut de calificare (90 persoane), adulti din zone rurale defavorizate (20 persoane) si persoane cu varsta de peste 40 ani (90 persoane), inclusiv prin recunoasterea si certificarea rezultatelor invatarii dobandite in scopul incadrarii a cel putin 57,6% dintre acestia intr-o functie corespunzatoare unei calificari mai avansate.
Obiectivele specifice ale proiectului:
Furnizarea de sprijin angajatilor din Regiunea Vest pentru participarea la programe de formare profesionala continua, prin actiuni ce privesc informarea, consilierea si orientarea spre cursuri de formare profesionala (calificare, initiere, perfectionare) si spre programe de validare a rezultatelor dobandite;
Dobandirea unei certificari profesionale care creste posibilitatile de reconversie profesionala, incadrarea intr-un post superior, identificarea unui nou loc de munca, evitarea somajului, siguranta si stabilitate pe piata fortei de munca;
Dezvoltarea de activitati inovative care sa contribuie la introducerea beneficiarilor in programe de invatare pe tot parcursul vietii, prin tehnologii alternative care presupun accesul la materiale de instruire online usor accesibile din orice locatie;
Dezvoltarea carierei prin reincadrarea intr-o calificare mai avansata si furnizarea asistentei de specialitate pentru integrarea profesionala la noul loc de munca.
Invatarea pe tot parcursul vietii este o necesitate iar eforturile trebuie sa se indrepte in primul rand spre o modificare de mentalitate. In prezent, angajatii trebuie sa se adapteze in permanenta cerintelor in continua schimbare de pe piata fortei de munca. (I.P.)
NOTA: Informatii suplimentare: Tel. 0732-185.285, e-mail: office@cciat.ro, Daiana Mirela Buzatu – manager de proiect.