Dosarul incidentului de la sala de jocuri Champions din Timisoara, in urma caruia procurorii DIICOT a trimis in judecata nu mai putin de sapte persoane, printre care si liderul interlop Lucian Boncu, devine tot mai “subtire”, de la un termen la altul, in conditiile in care declaratiile martorilor contureaza faptul ca anchetatorii au ignorat mai multe probe care demonstreaza ca bucuresteanul Badea Dragos Adrian nu este, in niciun caz, victima vreunei infractiuni, ci doar un “tepar” de meserie.
Venit la Timisoara pentru a devaliza salile de jocuri din oras, prin metoda filmarii combinatiilor si depistarii codurilor de catre un complice informatician, Badea Dragos Adrian a reclamat faptul ca, dupa ce a castigat peste 100.000 de lei si la Champion, ca si la alte doua sali din oras, patronul localului ar fi apelat la un grup de interlopi, care au venit la fata locului, l-au sechestrat si batut, pentru a recunoaste ca a fraudat aparatele si a da banii inpoi.
Taximetristul nu a scos nicio vorba despre faptul ca, din vila inchiriata pentru cateva zile, impreuna cu complicii din Bucuresti, a disparut o mare suma de bani, castigata la pacanele de catre unul dintre tovarasii sai, nici ca nimeni nu l-a impiedicat sa paraseasca oricand sala de jocuri, ceea ce s-a si intamplat in ziua incidentului.
Mai mult, desi a declarat procurorilor ca a fost batut cateva ore in sir, o inregistrare video efectuata de patronul localului, in timpul discutiilor ca asa-zisii batausi, arata ca, dupa patru ore de discutii, Badea Dragos Adrian este foarte linistit si explica modul in care a reusit imposibilul si a castigat peste 20.000 de euro.
Strategia procurorilor de la DIICOT Timisoara, care au luat “in brate” un escroc din Bucuresti pentru a-l retine si trimite in judecata pe Lucian Boncu si pe acolitii sai, a devenit vizibila in momentul in care Badea Dragos Adrian a fost arestat preventiv in dosarul jafului din locuinta fiului senatorului Niculae Badalau. Asadar, victima s-a dovedit a fi doar un individ certat cu legea, care, pentru rolul sau in dosarul gruparii interlope conduse de Lucian Boncu, a intrat in gratiile procurorului Mihai Sandor.
Revenind la procesul aflat pe rolul Tribunalului Timis, sa mai spunem ca, la ultimul termen de judecata, procurorul DIICOT de sedinta, Viorica Flucsa, a solicitat renuntarea la audierea a nu mai putin de trei martori.
Este vorba despre Hasu Gabriel Bebe, Coman Ioan si Ghazal Hamwi Wadal, liderul comunitatii arabilor sirieni din Timisoara, care nu au nicio legatura cu incidentul de la Champions. Au fost propusi ca martori de catre procurorul de caz Mihai Sandor, care a dorit sa fabrice si sa consolideze acuzatia de constituirea unui grup infractional organizat. In cele din urma, dupa citarea si audierea martorului Ioan Nasleu, adus in dosar cu acelasi scop, directorul SC Piete SA nevand nicio legatura cu acest caz, procurorii au decis sa renunte la la martorii adusi “in orb” si la intentia de a pune in carca celor sapte inculpati si a acuzatiei de constituirea unui grup infractional organizat.
“Procurorul invedereaza instantei ca acuzarea intelege sa renunte la audierea in calitate de martori a numitilor Hasu Gabriel Bebe, Coman Ioan si Ghazal Hamwi Wadal. Instanta pune in discutie cererea procurorului. Aparatorii alesi ai inculpatilor, avand cuvantul pe rand, arata ca sunt de acord cu cererea de renuntare la audierea celor trei martori. Partea civila Badea Dragos Adrian lasa la aprecierea instantei solutia pronuntata”, se mentioneaza in incheierea de sedinta din 11 decembrie.
In final, judecatoarea Sorin Lupsa a dispus ca proba cu cei trei martori sa nu mai fie administrata, apreciind ca “nu este utila solutionarii cauzei”.
Astfel, procesul in acest dosar merge mai departe, iar din toate acuzatiile “documentate” de DIICOT a mai ramas doar cea de lipsire de libertate in mod ilegal. (G.I.)