Compania IULIUS a premiat o solutie locala pentru mobilitatea urbana a Timisoarei, in cadrul unui concurs UrbanizeHub (P)

O aplicatie mobila, pe baza de gamificare, care ofera o solutie integrata pentru toate serviciile de transport utilizate in deplasarea zilnica – acesta este proiectul premiat de compania IULIUS cu 750 de euro, in cadrul evenimentului „Urban Mobility Lab” Timisoara, organizat de UrbanizeHub.


In consens cu strategia de dezvoltare si regenerare urbana a companiei, care pune accent pe sustenabilitate si imbunatatirea mobilitatii urbane, inclusiv prin incurajarea deplasarii cu mijloace alternative de transport, IULIUS a fost partener al concursului de solutii „Urban Mobility Lab” Timisoara, desfasurat pe 28 si 29 noiembrie 2020.

In competitia organizata de UrbanizeHub, start-up-ul online global concentrat pe orase inteligente si dezvoltare urbana sustenabila, au fost prezentate opt proiecte de imbunatatire a mobilitatii Timisoarei.

Propunerile au vizat dezvoltarea unui ghid de siguranta si responsabilizare a soferilor, prin evidentierea trecerilor de pietoni si nu numai (LifeSavers), amenajarea unor „autostrazi” pietonale, care sa faciliteze conectivitatea diferitelor zone din oras (The Strollers), implementarea unor reglementari rutiere pe intervale orare pentru transportul si livrarea de marfuri (Cargo), reorganizarea benzilor si managementul traficului in favoarea cailor alternative de transport (On the way to fifteen minutes) sau semnalizarea locurilor de parcare disponibile prin intermediul unei aplicatii (CarLens).

De asemenea, solutiile au fost orientate si spre dezvoltarea de trasee pietonale si piste de biciclete de-a lungul retelei feroviare (In a minute), introducerea unui sistem securizat pentru parcarea bicicletelor (BikeHub) si utilizarea unei aplicatii mobile, pe baza de gamificare, care sa integreze  toate serviciile de transport necesare deplasarii zilnice, in functie de preferintele utilizatorilor (Alternative Commute).

Proiectele inovatoare au fost premiate de un juriu de specialitate, format din personalitati din administratie si din alte domenii de activitate implicate in mobilitatea urbana.

Premiul special acordat de IULIUS, in valoare de 750 de euro, a fost oferit echipei Alternative Communte, a carei solutie a fost apreciata pentru impactul benefic asupra celor care se deplaseaza zilnic catre locul de munca.

Iulius Town Timisoara este construit si operat cu respectarea principiilor internationale de sustenabilitate, avand la baza un concept ce deschide proiectul catre oras prin gradini publice, si il conecteaza prin legaturi pietonale. Totodata, proiectul este gandit pentru a favoriza deplasarea cu mijloace alternative de transport, fiind amenajate dusuri si vestiare la parterul cladirilor office pentru cei care vin la birou cu bicicleta, dar si peste 800 de locuri de parcare securizate pentru biciclete.

De asemenea, investitiile in infrastructura sunt o componenta importanta a proiectului, incluzand amenajarea unui pasaj auto subteran, largirea si modernizarea strazilor din proximitate, construirea parcajelor multilevel, subterane si supraterane, toate avand scopul de a fluidiza traficul, a imbunatati conectivitatea zonei si a economisi timp.

Un element dominant al sustenabilitatii proiectului este Iulius Gardens, parcul din centrul proiectului amenajat integral, care include peste 4.000 de arbori maturi si 10.000 de arbusti, lac, alei de promenada, piatete si multe alte atractii.

Pe langa rolul sau de magnet social si destinatie de relaxare, parcul are si un rol functional, acela de a crea o legatura verde cu orasul si de a oferi infrastructura pietonala. (I.P.)

Leave a Reply