In perioada 14 august -14 septembrie se desfasoara campania organizata de RETIM Ecologic Service SA si ADID Timis pentru colectarea deseurilor periculoase in Zona 1.
Este vorba despre localitatile Bucovat, Parta, Varias, Sanandrei, Sacalaz, Sandra, Iecea Mare, Masloc, Pischia, Fibis, Carpinis, Cenei, Checea, Foieni, Otelec, Uivar, Dudestii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvaz, Peciu Nou.
Deseurile periculoase sunt:
- ambalaje care contin reziduuri de substante periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase;
- ambalaje metalice care contin o matrica poroasa solida formata din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in alta parte);
- materiale de lustruire si imbracaminte de protectie contaminate cu substante periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi si rasini cu continut de substante periculoase;
- baterii si acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii si acumulatori nesortate continand aceste baterii;
- solventi, acizi, alcali, uleiuri si grasimi, altele decat cele comestibile, detergenti cu continut de substante periculoase;
- butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu continut de substante periculoase;
- deseuri din lemn cu continut de substante periculoase;
- pesticide, deseuri de vopsele si lacuri cu continut de solventi organici sau alte substante periculoase.
Cetatenii pot depune prin aport voluntar deseurile periculoase in containerele special puse la dispozitie in punctele de colectare si intre orele mentionate in tabelul alaturat.
Deseurile periculoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deseuri (reziduale, reciclabile, de constructii, etc.).
Nu se colecteaza in cadrul acestor campanii deseurile electrice si electrocasnice (televizoare, masini de spalat, frigidere, computere, etc.)!
Deseurile periculoase se pastreaza in gospodarie pana in momentul depunerii voluntare la punctul de colectare si nu se depun pe domeniul public in afara programului de colectare.
Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro si www.adidtimis.ro/stiri.
RETIM ramane in contact direct cu clientii sai pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, email contact@retim.ro si pagina oficiala de Facebook.
De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numarul +40 374 885 692, de luni pana vineri, intre orele 07 – 19. (I.P.)