Inspectorii ITM, in control la studiourile de videochat din Timisoara. VEZI ce spune inspectorul sef Pavel Kasai despre fetele fierbinti

Inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, Pavel Kasai, a confirmat faptul ca, in ultimele luni, nu au scapat de controalele institutiei pe care o conduce nici macar studiourile de videochat sau saloanele de masaj erotic din Timisoara.


De altfel, de la inceputul pandemiei, studiourile de videochat s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie, unele oferind chiar posibilitatea ca fetele fierbinti sa “lucreze” de acasa.

“Am avut astfel de controale, insa nu au fost descoperite abateri de la legislatia muncii. Fetele sunt angajate cu forme legale. Angajatorii din acest domeniu sunt consiliati de juristi si avocati, exista contracte de munca”, a precizat Pavel Kasai, in cadrul emisiunii Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova Timisoara.

De altfel, pe internet exista o multime de anunturi de angajare la studiourile de videochat din Timisoara, amatoarele de astfel de joburi fiind atrase cu promisiuni salariale de pana la 12.000 lei pe luna. Venitul minim garantat, 4.000 de lei. Ba, mai mult, unul dintre studiourile celebre din acest domeniu, care-si pune brandul la dispozitia celor care doresc sa inceapa o astfel de afacere in franciza, contra 200.000 de euro, anunta castiguri de pana la 10.000 de dolari pe luna.

Potrivit unor surse din piata videochat-urilor, clientii care doresc sa-si deduca cheltuielile online cu fetele fierbinti, pot primit facturi de terapie psihologica. Printre studiourile controlate de ITM Timis se numara si Biaco, unul dintre cele mai vechi locuri cu fete languroase de pe piata din Timisoara, unde totul a fost gasit in regula. Chiar si fisele de instructaj in prevenirea si protectia muncii au erau semnate de angajate, semn ca patronii se preocupa de securitatea si sanatatea angajatelor.

“ITM Timis colaboreaza cu 178 de firme care sunt autorizate sa efectueze instructajele periodice pe piata muncii. Ei trebuie sa mearga, sa instruiasca angajatii, dupa care intocmesc un raport de activitate. In cazul in care-si fac treaba formal si superficial, se poate ajunge pana la masura retragerii autorizatiei de functionare”, mai spune Pavel Kasai. Mai ramane de lamurit, in cazul videochaturilor, daca sedintele de instruire a angajatelor in domeniul prevenirii si protectiei muncii se desfasoara online sau chiar la fata locului… (Mara Ion)

Leave a Reply