EIT Climate KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbarilor climatice, revine in atentia publica, prin intermediul CCIA Timis, cu un program educational cu o componenta de mobilitate care ofera expertilor din domenii legate de schimbarile climatice o experienta in tranzitia catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon, printr-o combinatie de invatare bazata pe practica si ateliere de lucru.
Cui se adreseaza?
Pionierilor ”PIONEERS” – experti in domenii precum sustenabilitate, durabilitate, eficienta energetica, orase inteligente, tranzitia inteligenta, managementul deseurilor, al apei, al padurilor, economie circulara, mobilitate, eficienta resurselor, agricultura sustenabila, educatie, cercetare, administratie.
Gazdelor ”HOSTS” – Organizatii neguvernamentale, intreprinderi mici sau mijlocii, companii multinationale, universitati sau institute de cercetare cu interes in domeniul impactului schimbarilor climatice.
Cum se desfasoara?
Programul incepe cu o sesiune de online learning in care pionierii sunt initiati in System thinking, Transition Theory si diferite tool-uri pentru a aplica practic aceste concepte. Pionierii vor participa la 2 workshopuri nationale si un workshop international, vor lucra in echipe la proiecte de grup ce au ca teme diferite provocari locale.
Pionierilor li se ofera sansa de a iesi din zona de confort, de a experimenta si lucra intr-un alt tip de organizatie, de a simti timp de 4-6 saptamani o cultura noua, un mediu nou, de a-si testa capacitatea de adaptare. Se realizeaza un matching intre pionier si gazda, in functie de preferintele pionierului si de acceptul gazdei.
Precizare: In functie de situatia COVID-19 la momentul desfasurarii activitatilor programului, se va opta pentru instrumente alternative pentru derularea acestora, fara a pune in pericol persoanele implicate.
Cine poate participa?
Pionieri si organizatii din 19 tari participante in program: Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Finlanda, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania.
Cand va avea loc?
Sesiune de online learning
Workshop introductiv, 13 – 15 mai 2020
Proiecte de grup, mai – august 2020
Stagiu de practica (4–6 saptamani), septembrie – octombrie 2020
Workshop International, 4 noiembrie 2020
Workshop final, 17 – 18 noiembrie 2020
Termenul limita de inscriere este 23 aprilie 2020.
Detalii despre program, locatii disponibile, calendar de evenimente, modalitatea de inscriere sunt disponibile pe site-ul: https://pioneers.climate-kic.org/
Informatii suplimentare se pot obţine la telefon 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, persoana de contact Cristina Badulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC/ CCIAT.
EIT Climate KIC a fost creata in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) si este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbarilor climatice, fiind compus din companii private dinamice, organizatii academice de renume si institutii ale sectorului public. (I.P.)