AMANARE. Tribunalul Timis inca nu a decis daca sefa Serviciului Judetean Anticoruptie are nevoie de protectie impotriva propriului sot

In ciuda urgentei cu care ar trebui sa se judece cererile privind emiterea ordinelor de protectie, fiind vizata inlaturarea starii de pericol in care s-ar afla victimele violentei domestice, instantele din Timisoara trateaza aceste procese ca pe simple actiuni civile.


Administrari de probe si amanari cu lunile, rastimp in care persoana care cere protectia statului ramane alaturi de agresor, avand integritate fizica sau psihica ori libertate puse in pericol.

Daca, zilele trecute, autoritatile din Filipestii de Padure au emis rapid un ordin de protectie provizoriu si au evacuat agresorul din locuinta, dupa ce adjunctul sefului politiei din localitate la sunat la 112 si a reclamat ca-l bate sotia, la Timisoara, o politista asteapta un ordin de protectie de peste 2 luni.

Comisarul sef Mihaela Scornea, sefa Serviciului Judetean Anticoruptie Timis, a cerut un ordin de protectie inca din data de 10 ianuarie 2020, persoana vizata fiind comisarul sef Aurel Scornea, adjunctul inspectorului sef al IPJ Timis, sotul reclamantei, cu care aceasta este in divort.

Daca Judecatoria Timisoara a decis rapid ca nu se impune emiterea unui ordin de protectie, solutia fiind pronuntata la cateva zile de la inregistrarea actiunii, judecatorii de la Tribunalul Timis se pare ca se lamuresc mai greu daca sefa DGA Timis are nevoie de protectie sau nu.

“Amana cauza la data de 04.03.2020, ora 12, sala 165 pentru cand se vor administra proba testimoniala cu martorul Sfinean Gabriel si proba cu emiterea unei adrese catre Societatea SBK Timisoara”, se mentioneaza in incheierea de sedinta din 18.02.2020.

Sa mai spunem ca Legea 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei domestice stipuleaza, la articolul 27, ca solutionarea cererilor nu poate depasi un termen de 72 de ore de la depunerea cererii, ca in solutionarea cererii nu sunt admisibile probe a caror administrare necesita timp indelungat si ca, in caz de urgenta deosebita, instanta poate emite ordinul de protectie si fara citarea partilor, chiar si in aceeasi zi. (G.I.)

 

Leave a Reply