Fostul sef al Politiei Orasului Gataia, comisarul Daniel Disaga, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru uciderea unui barbat, cu o lovitura de pumn “ca in filme”, cum au declarat martorii la proces, a fost pus in libertate.
Judecatoria Timisoara a admis cererea de liberare conditionata a condamnatului, in 14 august 2019, iar Tribunalul Timis a mentinut hotararea si a respins, la termenul din 6 septembrie 2019, contestatia declarata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.
Daniel Disaga a fost incarcerat la sfarsitul lunii iunie 2017, dupa ce Curtea de Apel Timisoara a stabilit verdictul final: 5 ani de inchisoare si plata unor despagubiri in valoare de 150.000 de euro.
In conditiile in care liberarea conditionata a avut loc in septembrie 2019, rezulta faptul ca fostul ofiter de politie a executat 2 ani si trei luni de inchisoare, la care s-a adaugat perioada arestului preventiv, respectiv decembrie 2015 – aprilie 2016.
Chiar daca si-a executat pedeapsa privativa de libertate, Daniel Disaga nu a scapat, inca, de toate problemele din dosar. Inspectoratul de Politie Judetean Timis s-a indreptat cu o actiune in regres impotriva sa, dupa ce a despagubit familia victimei cu suma de 150.000 de euro.
“Obliga paratul la plata sumei de 150.000 euro daune morale platite pentru partile civile Budeanu Gabriela , Ivanescu Alexandru Daniel, Ivanescu Darius Marian , 7.000 lei cheltuieli de inmormantare, 14.794 lei cheltuieli executare si 3.000 lei cheltuieli judiciare catre stat”, a hotarat Judecatoria Timisoara, in 15.02.2019.
Asupra actiunii in regres a IPJ Timis urmeaza sa se pronunte, definitiv, Curtea de Apel Timisoara, instanta care va solutiona recursul fostului politist. (G.I.)
Nu merita sa faci 5 ani de puscarie si sa platesti 150000 Euro pentru doua secunde de satisfactie. Ce e drept societatea a mai scapat de un dobitoc, ma refer la nefericitul ala care a murit, insa sigur altii i-au luat deja locul. Si in timp ce borfasii cu epoleti isi umplu sacii, alti politisti mai determinati fac puscarie pentru cauze mai putin pragmatice. Concluzia?