Liderul gruparii care coordona intreaga activitate de trafic a migrantilor din zona de vest a tarii, prin asa-numita Filiera araba, a reusit sa dispara din Romania cu aproape o luna inainte de condamnarea la inchisoare.
Hashem Abdullah Blend, cetatean suedez, a beneficiat de o incredibila decizie a Tribunalului Timis, care, la termenul din 8 august, i-a admis cererea de parasire a Romaniei, desi traficantul se afla sub control judiciar.
“Admite cererea inculpatului Hashem Abdullah Blend si incuviinteaza parasirea de catre inculpat a teritoriului Romaniei, pentru a se deplasa in Suedia si Irak (Kurdistan), in perioada 13.08.2018-24.08.2018”, se mentioneaza in decizia completului NC6.
Nu stim ce motive a invocat liderul “Filierei arabe” in cererea de invoire, poate a jurat pe Coran ca se va intoarce sa infrunte cu barbatie si curaj condamnarea la inchisoare, insa ceea ce puteau sa suspecteze judecatorii ca se va intampla, s-a intamplat.
Hashem Abdullah Blend nu a mai revenit in Romania, motiv pentru care, in data de 17 septembrie, Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare in lipsa. Cu siguranta, ciudata clementa a judecatorului ar trebui sa faca obiectul unui control al Inspectiei Judiciare.
Revenind la dosarul “Filiera araba” si la sentinta pronuntata in urma cu doua zile, sa remarcam faptul ca, din toti cei cinci inculpati, doar disparutul Hashem Abdullah Blend a primit 2 ani de inchisoare cu executare, in timp ce complicii sai au beneficiat de suspendarea executarii pedepsei.
Astfel, cetateanul sirian Hamu Mohamad Nour a fost condamnat la 2 ani si opt luni de inchisoare cu suspendare si obligatia de a presta 90 de zile de munca neremunerata la… Primaria Timisoara sau la SC Horticultura SA, unde a fost trimis si si Aibou Kaiss, care a luat doar 2 ani de inchisoare cu suspendare.
Cetatenii romani din aceasta filiera araba, Zifceac Lucian-Vince si Pispeczki Pavel Ionel, au fost condamnati la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare si obligatia de a efectua 80 de zile de munca neremunerata la Primaria Gataia. Pedepsele nu sunt definitive, putand fi atacate cu apel. (G.I.)
Nu-i corupție ! E bășcălie .