Functia de sef al Brigazii de Operatiuni Speciale Timisoara, una dintre cele mai ravnite si vanate functii politienesti din zona de vest a tarii, a fost scoasa la concurs, dupa ce, in urma cu cateva luni, aceasta unitate de suport tehnic pentru filaje, prinderi in flagrant sau interceptari de convorbiri telefonice a fost reorganizata.
In conditiile in care mascatii de la BOS Timisoara deservesc atat structurile din componenta IGPR, cat si cele din cadrul Ministerului Public, care solicita sprijin de specialitate in situatii operative care necesita o actiune urgenta sau prezinta un grad ridicat de risc, s-a luat decizia infiintarii unei brigazi regionale, care-si desfasoara activitatea dupa principiul teritorial al Curtii de Apel.
Desi concursul este programat pentru data de 28 februarie, adica peste doua zile, sursele noastre ne-au dezvaluit ca, deocamdata, nu exista decat un singur dosar la comisie, cel al comisarul sef Marius Anghelescu, imputernicit la sefia BOS Timisoara, care, in absenta unor contracandidati, are toate sansele sa fie validat in aceasta functie.
Asta, in ciuda faptului ca, Marius Anghelescu a coordonat operatiunea esuata de capturare a unui infractor periculos la Urseni, in 23 noiembrie 27, unde, din cauza unei confuzii, au fost batuti cu bestialitate si bagati in spital doi tineri nevinovati. De altfel, Marius Anghelescu are calitatea de martor in dosarul politistilor batausi.
Potrivit unor informatii de culise, de acest concurs au fost interesati, initial, si comisarul sef Nicu Boia, seful Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase Timis, precum si comisarul sef Liviu Moroianu, imputernicit pe functia de sef Birou Operatiuni Speciale Timisoara, insa, pana la urma, acesti potentiali candidati au renuntat la ideea de a-l infrunta pe comisarul sef Marius Anghelescu, expert in arte martiale care conduce aceasta unitate de aproape 10 ani.
Daca ofiterii nu prea s-au inghesuit la acest concurs, este posibil ca subofiterii sa aiba mai mult curaj, intrucat in data de 17 martie este programat un alt examen pentru ocuparea a doua posturi de agenti, vacante la Serviciul Operatiuni Speciale Caras – Severin. Si pentru a explica de ce aceste functii sunt vanate de politisti, sa mai spunem ca, potrivit declaratiei de avere, in 2017, Marius Anghelescu a avut un venit salarial de 90.500 de lei… (G.I.)
Acest domn Marius Anghelescu este zi si noapte la lucru. Nu cred ca multora le-ar place aceasta sutuatie. Chiar daca funcția este bine plătită. Ar fi cel mai competent sa o ocupe. Ca in orice domeniu mai sunt si eșecuri. Inerente. Succes Marius.
Boia Nicolae poate ar avea sanse sa prindă unul din alea doua locuri de agenți de la Reșița, cu toate că mă îndoiesc sincer. Poate mai bine la poarta la Fratelli ca la Epic nu are șanse.
Putina documentare înainte de a scrie articolul nu strica. Nu e nevoie de cunoștințe de arte marțiale la Brigada/Serviciul de Operațiuni Speciale. La OPERAȚIUNI Speciale nu au “mascați”. “Mascații” sunt la Serviciul de ACȚIUNI Speciale. Bonus, subofițerii care vor avea curaj sa participe la concursul pentru încadrare directa de la Reșița – din 2002, nu mai avem subofiteri in poliție ci agenți; e un concurs pentru încadrare din sursa externa, altfel spus, vor participa la el persoane care nu au calitatea de personal activ al MAI.
Seb, in mare parte ai dreptate daca am considera ca un articol de presa este matematica pura, o dare de seama din sedintele de partid monitorizate de securisti. Dar, nefiind asa, putem folosi termenul de subofiter pentru agent, pentru ca toata lumea stie despre ce este vorba (iar in limbajul curent se mentine termenul de subofiter, te asigur), putem vorbi despre mascati, pentru ca la toate prinderile in flagrant baietii de la BOS folosesc cagule, iar despre razboiul dintre SAS si BOS, intr-un alt material de presa, dupa cum am aflat de la ziarist. Iar sursa externa este considerat si personalul administrativ (secretariat, service auto, etc.) din MAI. Succes, daca te gandesti sa devii subalternul fara cagula a lui Anghelescu