O delegatie de securisti pensionari din Timis, membri ai Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere din Serviciul Roman de Informatii, a participat, astazi, la inmormantarea generalului Iulian Vlad, decedat la varsta de 86 de ani.
Ceremoniile funerare au avut loc la Cimitirul Ghencea Militar, unde ultimul sef al Securitati lui Nicolae Ceausescu a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni si fosti lucratori de Securitate din toata tara, care au depus coaroane de flori si au adus un ultim omagiu comandantului care, prin ordinele date la Revolutia din 1989, si-a adus contributia la caderea dictatorului.
Cel putin asa sustin fostii ofiteri cu functii importante in aparatul securitatii de stat, cum a fost si fostul adjunct al Securitatii Timis, maiorul (r) Radu Tinu.
“A trecut Stix-ul camaradul, general (r) Iulian N. Vlad. Datorita domniei sale, eu si multi colegi suntem astazi traitori, alaturi de copii si nepoți. Adio, Camarade! Sincere condoleante familiei!”, a scris Radu Tinu pe contul sau de Facebook, imediat dupa vestea mortii lui Iulian Vlad.
Fostul sef al Securitatii a fost arestat la cateva zile dupa Revolutie si condamnat la 25 ani de inchisoare, ca urmare a implicarii sale in represiunea care a avut loc la Timisoara si la Bucuresti. Nu a executat decat 4 ani din sentinta, la inchisoarea de la Jilava, ulterior fiind eliberat, fara a cere clementa sau alte favoruri legale.
In toamna anului trecut, cu ocazia unei lansari de carte, la Timisoara, generalul (r) Iulian Vlad a avut un dialog cu revolutionarii banateni prezent la eveniment. „Nu am nimic sa-mi reprosez. Cand Ceausescu a dispus sa se traga, eu m-am dezis de el. Cand s-a tras la Timisoara, am dat ordin ca tot armamentul sa fie pus in magazii. Asta l-a facut pe Ceauşescu sa spuna ca merit sa fiu pus la zid. Evenimentele care au urmat mi-au salvat viata”, a dezvaluit Iulian Vlad, raspunzand unor intrebari venite din public. (V.E.)
Cîtă nerușinare să pretinzi că sluga lui Ceaușescu și-a adus aportul la căderea sa!
Au contribuit la căderea dictaturii Egon Krenz în RDG, Petăr Mladenov în Bulgaria. În România n-am avut persoane din fruntea regimului care să se împotrivească dictaturii de aia s-a vărsat sînge.
Păstrarea armelor în depozit e minciună răspîndită după revoluție. La procese securiștii au recunoscut că au fost înarmați cu muniție de război. Pe 22 decembrie unul din ei a spus milioanelor de telespectatori că erau înarmați și gata de intervenție.
https://mariusmioc.wordpress.com/2008/12/02/tvr-22-decembrie-1989-gheorghe-stan-securitatea-e-cu-noi/
Radu imbracat ca un cibezer.Vai de creierul lui mic.