NOTE! Rezultatele Evaluarii National 2017, afisate pe portalul Edu.ro! In Timis, opt elevi au obtinut media 10, iar cele mai bune scoli gimnaziale raman cele de la liceele Moisil, Loga si Colegiul Banatean

Absolventii de gimnaziu pot afla, deja, rezultatelor Evaluarii Nationale 2017, care au fost publicate, in urma cu putin timp, pe site-ul evaluare.edu.ro. Pana la ora 16, acestea vor fi afisate si la centrele de examen din teritoriu.


Tot astazi, pana la ora 20, candidatii nemultumiti de note pot depune eventualele contestatii. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 30 iunie. Ulterior, in functie de media generala, ei vor opta pentru liceul dorit.

Elevii de clasa a VIII-a au sustinut, in ultima saptamana din iunie 2016, examenul de Evaluare Nationala. Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala obtinuta la Evaluarea Nationala (cu o pondere de 75%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Calendarul afisarii rezultatelor la Evaluare Nationala 2017:

26 iunie – Afisarea rezultatelor inainte de contestatii (pana la ora 16)

26 iunie – Depunerea constestatiilor (in intervalul orar 16 – 20)

30 iunie – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Conform primelor rezultate, in judetul Timis, 8 elevi au obtinut media generala 10 la examenul de Evaluare Nationala. Astfel, cele mai bune scoli gimnaziale din Timis sunt Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timisoara, cu trei medii generale de 10, Liceul National Constantin Diaconovici Loga” Timisoara, cu doua medii generale de 10, Colegiul National Banatean Timisoara, Scoala Gimnaziala nr. 13 Timisoara si Scoala Gimnaziala nr. 7 “Sfanta Maria” Timisoara, care au avut cate un absolvent cu media generala 10.

La nivel national, cele mai bune licee si cele mai cautate raman Colegiul National “Gheorghe Lazar”, Colegiul National “Sfantul Sava” sau Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu”, toate din Capitala.

Candidatii care depun contestatii completeaza si semneaza o cerere tipizata in care se mentioneaza faptul ca nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii. Comisia Nationala de Organizare a Evaluarii Nationale va transmite comisiei judetene/a municipiului Bucuresti tipizatul cererii de depunere a contestatiei.

Candidatul major si parintii/reprezentantii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judetene/a municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale sa vada lucrarea/lucrarile proprie/proprii a/ale propriului copil numai dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatii. La vizualizarea lucrarii/lucrarilor, candidatul minor trebuie sa fie insotit obligatoriu de un parinte/reprezentant legal.

In situatia in care se constata diferente de notare mai mari de 1 punct, in plus sau in minus, intre notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii numeste o a treia comisie formata din alti doi profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectand cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota finala a comisiei de contestatii.

Nota definitiva, acordata in conformitate cu procedura mentionata nu mai poate fi modificata si reprezinta nota obtinuta de candidat la proba respectiva. (Mara Ion)

Leave a Reply