INHATATI-L PE PREMIER! Care sunt “trucajele” audio din inregistrarile cu care este atacata Laura Codruta Kovesi? Dosare penale pentru autorii inregistrarilor ilegale si a montajelor cu expresii licentioase puse in seama sefei DNA

Inregistrarile audio cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, difuzate, duminica seara, de catre Romania TV si Antena 3, au ajuns in atentia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii urmand sa cerceteze imprejurarile in care au fost efectuate, mixate si puse la dispozitia presei.


Deocamdata, urmarirea penala a fost declansata in rem, insa nu este exclus ca o parte dintre jurnalistii citati ca martori sa fie transformati in inculpati, in conditiile in care DNA precizeaza, intr-un comunicat, ca inregistrarile au fost trucate pentru inducerea in eroare a justitiei si a opiniei publice.

Pentru exemplificare, se enumera cateva fragmente “vadit nereale”, cu expresii licentioase care nu fac parte din limbajul de serviciu al procurorului sef Laura Codruta Kovesi.

„Uncheselu, stiti ce-mi doresc: sa „decapati” institutional in dosarul ala cu casele si sa ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea”. „Dar altceva ma ingrijoreaza, ca la astia cu dosarele vechi, fiecare stiti ce aveti. Ma ingrijoreaza de ce nu-i inhatam!”
„Eu dupa decizia Curtii Constitutionale mi-as fi dorit sa iesim cu un dosar cu un ministru, ca ma gandesc ca totusi presam. Sau, ma rog… ceva dosare importante”. „Iar colegii au dovedit ca s-au depus documente in procesul legislativ si Curtea a venit si… aoleu, manca-ti-as gura… Patesc ca (…) de la Constanta…”.

In aceste conditii, se mentioneaza in comunicat, atat Parchetul General, cat si DNA vor efectua cercetari privind savarsirea infractiunilor de inducerea in eroare a organelor judiciare si folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. “Respectiva compilatie de inregistrari a fost confectionata si utilizata in scopul evident de a crea o perceptie falsa fata de modul in care se desfasoara activitatea Directiei Nationale Anticoruptie si in scopul de a slabi capacitatea acesteia de a a-si indeplini atributiile prevazute de lege”, acuza procurorii DNA.

Dovada trucarii inregistrarilor prezentate de cele doua televiziuni, si care au fost reluate de toata mass-media nationala, o reprezinta comparatia cu procesele verbale intocmite, in cadrul celor doua sedinte de analiza a activitatii DNA, care au avut loc la data de 30 martie 2017. (G.I.)

Leave a Reply