Arestat preventiv sub acuzatia de implicare intr-o filiera infractionala prin intermediul careia masinile de lux furate din Vestul Europei erau “aranjate” pentru a fi vandute in Romania, inginerul Flaviu Adrian Tunea, de la RAR Timis, va ramane inca 30 de zile in spatele gratiilor. Tribunalul Caras-Severin a admis cererea procurorilor DIICOT si a prelungit mandatul de arestare, care expira astazi, cu inca o luna.
Cu siguranta, Flavius Tunea, nimeni altul decat fiul fostului prefect de Caras-Severin, Octavian Tunea, a si contestat masura instantei carasene, apelul sau urmand sa fie judecat de Curtea de Apel Timisoara.
“Lasarea in libertate a inculpatului Tunea Flavius Adrian prezinta pericol social concret pentru ordinea publica intrucat acesta pe parcursul anchetei penale acesta a savarsit faptele din calitatea de functionar in cadrul Registrului Auto Roman si, desi functia sa presupunea sa asigure punerea in circulatie a autoturismelor intr-un mod legal, cu ocrotirea sigurantei in trafic, acesta a acceptat ca in schimbul unei sume relativ mici de bani sa insele increderea acordata de societate si sa permita punerea in circulatie a unor autoturisme care prezinta grave probleme”, se mentioneaza in minuta Tribunalului Caras-Severin.
Conform procurorilor, Flavius Tunea ar fi primit mita pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu la RAR Timis, sa rezolve situatia unui VW Touareg cu probleme. Procurorii DIICOT sustin ca fiul fostului prefect de Caras-Severin era angajatul RAR Timis preferat de grupul infractional.
„Pantea Cosmin este de acord sa cumpere influenta intermediarului si sa ii remita acestuia prin intermediul lui Iambor Cristian o suma de bani in cuantum de 1.100 de Euro, suma care reprezinta atat partea intermediarului pentru serviciul prestat, cat si partea pe care acesta trebuie sa o dea drept mita functionarului RAR Timis pentru activitatile efectuate. Iambor Cristian, din motive neidentificate, desi este un cunoscut intermediar in lumea Registrului Auto Roman, fie in Timisoara, fie in Resita, alege sa rezolve problema Touaregului prin intermediul lui Nicorescu Daniel, persoana care ii era datoare, intrucat anterior ii facuse si alte servicii.
Iambor Cristian ii prezinta situatia lui Nicorescu Dan, care, la randul sau contacteaza lucratori RAR pentru a-i cere sprijinul in intocmirea actelor RAR necesare pentru ca autoturismul sa fie pus din nou in circulatie. In mod cert, Nicorescu Daniel l-a contactat pe Tunea Flavius, lucrator in cadrul RAR Timisoara, i-a prezentat situatia si i-a cerut sprijin.
Initial, Tunea Flavius il respinge pe motiv ca le trebuie o programare valida si din verificari rezulta ca exista o programare valida la RAR Resita. Intrucat, imediat purtarii acestei discutii, Tunea Flavius lipseste de la serviciu fiind in concediu de odihna, Nicorescu Daniel a preferat sa nu mai faca niciun fel de interventie sau sa faca o programare legala asa cum este firesc, ci a asteptat pana ce Tunea Flavius s-a reintors la munca din concediu”, transmit procurorii. (Vlad Enciu)