Comisarul antifrauda Pavel Roman a reactionat virulent dupa ce a aflat ca numele sau, alaturi de cel al colonelului (r) Vasile Staicu, fostul sef de la Serviciul de Informatii si Protectie Interna Timis (UM 0962), apar intr-un denunt bomba depus recent la DNA Timisoara.
Autorul denuntului, afaceristul Cristian Popa, din Sanandrei, trimis in judecata pentru evaziune fiscala in tranzactiile cu cereale, reclama faptul ca, in noiembrie 2011, inaintea unui control facut de Pavel Roman la firmele sale, a fost vizitat de detectivul particular Vasile Staicu, care, pentru impresionare, s-a prezentat cu fosta sa functie publica, dupa care i-a propus semnarea unui contract in valoare de 40.000 de lei pentru a beneficia de “protectia afacerii”.
Desi initial a semnat contractul, afaceristul a refuzat sa platesca prima factura venita la plata, dupa care intelegerea a fost reziliata unilateral. Pavel Roman dezminte faptul ca s-ar fi incercat obtinerea unei taxe de protectie de la Cristian Popa, in conditiile in care controlul era supervizat de serviciile secrete.
“Cand o lucrare se deruleaza cu participarea SRI, SIPI, DNA, iar prejudiciul este de peste 17.000.000 lei, te poti prostitua pentru 40.000 de lei? Hai sa fim seriosi!”, spune comisarul antifrauda.
Pe de alta parte, Pavel Roman nu contesta faptul ca s-a incercat contactarea sa de catre afacerist.
“Nu contest faptul ca Popa a incercat sa ma contacteze (si n-a fost singurul ce a facut acest lucru) si ca, printre altii, a incercat s-o faca si prin D-l Staicu. Mai sunt si alte persoane care m-au „vizitat” si la domiciliu si la serviciu, pentru a ma intreba despre D-l Popa. Insa, toti (inclusiv D-l Staicu care a realizat imediat motivul pentru care l-a contactat Popa) va vor spune acelasi lucru (pentru ca n-au nici un interes sa minta): ca i-am sfatuit sa-si vada de treaba, sa nu se incurce cu Popa si le-am explicat cat de grava este situatia in cazul lui Popa. Si, cu siguranta, si-au vazut de treaba si nu m-au mai contactat (iar daca i-au promis ceva lui Popa, e problema lor personala, pentru ca fiecare raspunde de actiunile lui). Pe de alta parte, avand in vedere imprejurarile, numai un imbecil, care avea lipsa intreg creierul putea sa ceara spaga unui evazionist cand acesta era interceptat si filat de servicii si cand deja existau probe zdrobitoare privind activitatea infractionala derulata, ce nu mai puteau fi ascunse (firmele fantoma erau deja in baza de date a ANAF si nu mai puteau fi ascunse)”.
In opinia sa, denuntul impotriva sa a fost redactat de baietii destepti din institutiile publice, sponsorizati de firma in discutie, intrucat “Popa este prea incult sa redacteze un astfel de denunt”.
Nu intelegem de ce invocarea SRI sau a SIPI ar trebui sa reprezinte o garantie a corectitudinii controlului de la grupul de firme Cargo Pro, in conditiile in care, in august 2016, toata conducerea nationala a DIPI a fost acuzata de coruptie, iar impotriva a trei colonei si trei chestori s-a inceput urmarirea penala, iar seful de factor al SRI, generalul Florian Coldea, tocmai a fost trecut in rezerva pentru vacantele platite de Sebastian Ghita. (G.I.)
Daaaa. Sipi reprezinta garantul corectitudinii. Dan Daniel, lucrator SIPI Timis stie cel mai bine sa astreze confidentialitatea…in special fata de cintrabandistii din Piata 700. Toate dosarele rasufla de la acest specimen de lucrator SIPI, de fapt secretara de la SIPI dar tocmai din pozitia de secretara la SIPI are acces la toate informatiile din dosare. Sau sa punem i trebarea altfel: CUM DE STIU TOTI CONTRABANDISTII DE TIGARI DE CONTRABANDA DIN PIETE DISPOZITIVUL DE PATRULARE AL PATRULELOR DE LA SECTIA 1 POLITIE???? Nu este raspuns? In curand o sa-l primiti! Audio si video!
Asa este ! de vina ca tara este in faliment e Kovesi cu Coldea,nicidecum clasa politica care timp de 27 ani au furat tor ce-au putut si au luat spaga inclusiv cartabosi!
Care Antifrauda, Roman a dat examen, a picat si este un amarat de inspector la fisc, marioneta unei ,,jigodi”. Nu este prima data cand se afla in anturajul rezervistului Staicu. Cu ani in urma ambii, rprezentau un segment de recuperatori, apeland la actiuni de intimidare.