Procurorii DNA au intocmit rechizitoriul si au trimis in judecata un alt politist acuzat de acte de coruptie, de data aceasta fiind vorba despre un ofiter cu o fantezie infractionala debordanta.
Dupa ce, saptamana trecuta, am aflat ca un agent de la Politia Rutiera Timisoara a aplicat mai multe amenzi conducatorilor auto indisciplinati, a incasat banii in strada, insa a uitat sa mai treaca pe la casieria unitatii pentru a-i depune, motiv pentru care a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, de data aceasta a fost identificat un ofiter de Politie Rutiera care “rezolva” dosarele penale si restituia soferilor indisciplinati permisele de conducere.
Subcomisarul Monica Berghezan, de la Biroul Rutier al Politiei Municipiului Sibiu, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA, fiind acuzata de abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals in forma participatiei improprii si inselaciune, toate in forma continuata.
Procurorii sustin ca, in cursul anului 2014, inculpata, avand spre solutionare mai multe dosare penale privind infractiuni la regimul circulatiei, in calitatea sa de organ de cercetare al politiei judiciare, a ticluit, cu incalcarea legii, “ordonante de clasare” a unor cauze si a aplicat prin fotocopiere atat semnatura procurorului competent, cat si stampila Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu.
“Inculpata a inmanat ordonantele falsificate in aceasta maniera persoanelor cercetate care, cu buna-credinta, le-au folosit la Serviciul Politiei Rutiere din cadrul IPJ Sibiu, redobandindu-si astfel pe nedrept permisele de conducere, intrucat la momentul respectiv dosarele penale intocmite pe numele acestora nu erau solutionate in mod legal. De asemenea, in aceeasi calitate de ofiter de politie judiciara, in contextul efectuarii urmaririi penale in dosarele repartizate, inculpata Berghezan Monica a afirmat necesitatea administrarii in cauze a probei cu expertiza tehnica auto, indicand persoanelor cercetate expertul, costul expertizei si contul in care sa depuna banii”, arata DNA.
Potrivit anchetatorilor, prin aceasta metoda a “expertizei’, inculpata a intrat in posesia unor sume de bani, cuprinse intre 2.000 si 2.200 lei, depuse cu buna-credinta de persoanele cercetate pentru dispunerea procedeului probatoriu, pe care le-a folosit in interes propriu. (V.E.)