Procurorii DIICOT Ploiesti care instrumenteaza noul dosar care il vizeaza pe Liviu Luca au decis sa-l retina pentru 24 de ore, alte trei persoane fiind plasate sub control judiciar. Anchetatorii spun ca acesta ar fi initiat un grup infractional organizat prin intermediul caruia a obtinut fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), aproape 15 milioane de lei, pe care le-a folosit pentru construirea unui ansamblu de locuinte situat pe raza comunei prahovene Paulesti.
Potrivit unui comunicat de presa al DIICOT, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2005 – 2009 suspectul Liviu Luca a initiat si constituit impreuna cu alti opt suspecti un grup infractional organizat care a avut ca scop obtinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA.
Ulterior, sumele respective, care au fost insusite in mod fraudulos, au fost folosite pentru construirea unui ansamblu de locuinte situat pe raza comunei Paulesti al carui adevarat beneficiar a fost Luca.
“In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca in perioada 21.07.2005-06.03.2009 SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) a virat in mod nelegal catre SC Edilconst SA, in interesul suspectului L. L. (Liviu Luca- n.r.), suma de 14.589.389,82 lei reprezentand lucrari de constructii executate la ‘Ansamblu sediu social si anexe SC Profesional Corpconsult SA – Paulesti, prin aceste activitati frauduloase SC PSV Company SA fiind prejudiciata cu suma de 14.589.389,82 lei”, se arata in comunicatul DIICOT.
Procurorii au facut, timp de mai multe ore, perchezitii la locuinta sa din Paulesti. In aceasta cauza, procurorii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de initiere a unui grup infractional organizat, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si spalare de bani. Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti.
Liviu Luca a mai fost acuzat intr-un alt dosar pentru falimentarea Petromservice, el fiind condamnat in iulie 2014 de Tribunalul Bucuresti la 6 ani inchisoare cu executare, insa decizia nu este definitiva. De asemenea, in noiembrie 2015, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si fals in inscrisuri sub semnatura privata. In acest dosar a fost condamnat la 2 ani si sase luni de inchisoare si milionarul timisorean Neculai Miron, instanta gasindu-l vinovat pentru instigare la folosirea cu rea credinţă a fondurilor societăţii si complicitate la folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. (Gh. Ilas)
Miroane, cat ai crezut ca va tine domnia lui Ponta?