Judecatorul Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, va fi numit, saptamana viitoare, intr-o functie de secretar de stat la Ministerul Justitiei, functie din care, paradoxal, a fost demis, in noiembrie 2013, de catre fostul sef al Guvernului, Victor Ponta.
Supararea fostului prim-ministru se pare ca avea legatura cu dedesubturile sedintei Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din data de 27 iunie 2013, cand s-a decis despagubirea cu aproape 300 milioane de lei a lui Vasile Geambazi, nepotul preferat a lui Gigi Becali, dar si cu 44,1 milioane de lei a avocatului Radu Pricopie, ginerele presedintelui Traian Basescu.
Ambii cumparasera cu sume modice terenurile pentru care au primit despagubirile de la stat.
La vremea respectiva, vicepresedintele ANRP era politicianul timisorean de mare calibru Ionut Nasleu, fost senator si director adjunct al RATT, dar si prieten la catarama cu inexpugnabilul milionar Marius Cristescu.
Conform fisei de cadre media, Florin Motiu, fost coleg de facultate cu Titus Corlatean, a mai fost secretar de stat in guvernarea USL, fiind numit imediat dupa venirea la putere a USL, in mai 2012. A ramas in minister pana in noiembrie 2013, cand a fost demis de catre fostul premier Victor Ponta.
Cu putin timp inainte sa fie numit de Victor Ponta, la sfarsitul lunii martie 2012, Motiu a fost audiat la DNA intr-un dosar care-l viza pe magistratul Catalin Serban. El a fost unul dintre cei trei magistrati ai completului de judecata la care se aflau dosarele pe care fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisioara Catalin Serban ar fi trebuit sa intervina.
La momentul respectiv, judecatorul Florin Motiu le-a declarat jurnalistilor, la iesirea din sediul DNA, ca lavel nu a intervenit nimeni referitor la cele doua dosare privind compania Moldamin si ca nu a primit niciun ban in legatura cu faptele de coruptie anchetate de procurorii DNA.
In 2013, Florin Motiu a facut parte din Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor (CNCI). Apartenenta in aceasta comise i-a adus lui Motiu si calitatea de parat intr-un dosar in care 20 de persoane au cerut Curtii de Apel Cluj amendarea membrilor CNCI, pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti din 2012, prin care instanta obliga CNCI sa solutioneze un dosar privind acordarea unor despagubiri pentru mai multe terenuri din localitatea Tarnita. Florin Motiu este doctor in Drept Comercial al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisioara, dar si finul avocatului Radu Motica, intemeietorul acestei institutii de invatamant superior.
Potrivit informatiilor publicate de hotnews.ro, Florin Motiu a lucrat anterior ca judecator la Curtea de Apel Timisioara. Timp de noua ani, din 2003 pana in mai 2012, a fost judecator la Curtea de Apel Timisioara, instanta la care, din 2010 pana in 2012 a fost si membru al Colegiului de Conducere. In perioada 2001-2003 a fost judecator la Tribunalul Timis si din 2001 pana in 2002, presedinte al Sectiei Comerciale si de Contencios Administrativ. El a debutat in magistratura la Judecatoria Timisioara, unde a activat in anii 1994 – 2000.
Tot saptamana viitoare, intr-un post similar de secretar de stat va fi numita si Gabriela Scutea, fost procuror general adjunct la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Face parte din echipa de reprezentare permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana si, in prezent, este ministru-consilier, Inalt reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana pe aspecte referitoare la indeplinirea conditionalitatilor stabilite in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. (Vlad Enciu)
Halal. .reprezentarea unui “turnator” cu patalama..strategia e sa mai promoveze “niște fete” în organigrama CSM ..cine știe cunoaște cum se” agita ” stimabilul la sexul frumos..ii place shwaorma cu ” de toate”…