Presedintele UNPR Timis, Ion Raducanu, pare extrem de preocupat de metodele de finantare a partidelor politice, fiind un adversar declarat al creditarilor pe care o persoana fizica sau o firma le poate face la adresa unui partid.
„Trebuie sa lamurim chestia asta, cu posibilitatea legala ca o persoana fizica sau o firma sa poata acorda imprumuturi unui partid. Ce-i cu prostia asta? In acest fel se creeaza o suspiciune rezonabila, dupa cum le place procurorilor sa spuna, de dare de mita! Eu asa vad lucrurile! Mai mult, se creeaza conditiile ca o persoana fizica sau o firma, care au imprumutat o formatiune politica in campania electorala, sa puna presiune pe acel partid, pe reprezentantii acelui partid aflati in diverse demnitati publice”, a precizat Ion Raducanu intr-o emisiune televizata la B1TV.
Reamintim ca alegerile parlamentare din decembrie 2012, cand a prins un mandat de deputat pe listele USL, Ion Raducanu s-a aflat printre finantatorii de seama ai USL, cu 103.300 lei, fiind intrecut doar de Daciana Sarbu, cu 150.000 de lei, insa devansandu-l pe Ben-Oni Ardelean, care si-a permis doar o donatoe de 98.000 de lei.
Potrivit articolului 5 din Legea privind finantarea partidelor politice, donatiile primite de un partid politic de la o persoana fizica, intr-un an fiscal, pot fi de pana la 200 de salarii de baza minime brute pe tara, in timp ce donatiile ce pot fi primite de la o persoana juridica pot fi de pana la 500 de salarii de baza minime brute pe tara. In anul fiscal in care au loc mai multe scrutine, donatiile de la o persoana juridica pot fi de pana la 1000 de salarii de baza minime pe tara. (G.G.)
Cooperaţia din Timişora a produs după Revoluţie oameni putrezi de bogaţi. Donaţia social-democrato-unepreistă a dlui Răducanu înseamnă salariul unui absolvent de medicină sau profesor debutant pe vreo…10 ani! Vorba moţului Ciama: “Munţii noştri aur poartă, noi umbăm din poartă-n poartă!” Ciocoii vechi şi noi…