Arestarea preventiva a sefilor IPJ Timis, acuzati ca au permis hartuirea si supravegherea ilegala a unui politist nealiniat politic de la Politia Recas, a infirmat toate pronosticurile avocatilor angajati in aceasta cauza, care erau convinsi ca ofiterii MAI ajunsi in vizorul DNA nu reprezinta vreun pericol social pentru a fi bagati dupa gratii.
Magistratul care a judecat cererile de arestare preventiva depuse de procurorii anticoruptie a fost de alta parere si, spre uimirea generala, a decis ca toti sase inculpati sa-si petreaca urmatoarele 29 de zile in arest.
Cine este acest judecator care a “decapitat” Politia Timis?
Spre ghinionul inculpatilor in acest dosar, cererile DNA de arestare preventiva au fost judecate chiar de presedinta Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu, care se declara o adversara de temut a tuturor celor care corup sau sunt corupti.
„Amploarea fenomenului coruptiei afecteaza in totalitate societatea, cu consecinte greu de estimat, pe termen lung. Studiile efectuate in ultimii douăzeci de ani au evidentiat o legatură stransa intre democratiile slab consolidate si coruptie. Pe de o parte, coruptia sistemica pune in pericol democratia si guvernarea prin slabirea institutiilor politice si a participarii publice, precum si prin intarzierea si distorsionarea dezvoltarii economice necesare in vederea sustinerii democratiei”, si-a motivat judecatoarea, in toamna anului trecut, hotararea de a aresta preventiv mai multi inculpati dintr-un dosar de evaziune fiscala cu produse petroliere.
In viziunea sa, coruptia afecteaza in cea mai mare masura cetatenii cu venituri mici, care depind de serviciile de asistenta asigurate de stat.
“Coruptia reduce veniturile provenite din impozite. Mai mult, coruptia diminueaza si increderea populatiei in institutiile publice, fapt ce constituie un factor crucial in procesul de tranzitie catre democratie”, mai crede judecatoarea.
Adriana Stoicescu a fost instalata in functia de presedinte al Tribunalului Timis la sfarsitul anului trecut, dupa o perioada in care a fost vicepresedintele acestei instantei. La alegerile locale partiale si europarlamentare, din aprilie 2014, a fost desemnata presedinta Biroului Electoral Judetean.
Adriana Stoicescu a absolvit Facultatea de drept din cadrul Universitatii “Babes Bolyai” Cluj Napoca in anul 1996, dupa care a trecut succesiv pe la Lipova, Timisoara, Bucuresti, Bihor si iar Timisoara. In perioada 2011 – 2013 a fost vicepresedintele Judecatoriei Timisoara, iar in 2010, timp de sapte luni, a fost detasata la Consiliul Superior al Magistraturii, la Directia de legislatie, documentare si contencios, Biroul Contencios. Hotararea Adrianei Stoicescu poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Timisoara. (G.I.)
o judecatoare curajoasa! felicitari
Iar femeile salveaza reputatia Justitiei? Eram sigur
Excelent doamnă! Respectele mele. Continuați pe aceeași linie. Eu unul m-am săturat de nesimțirea corupților.
dna si-a facut doar datoria !
Bravo,felicitari doamnei judecator.Ar trebui ca toti judecatorii sa ia exemplu de comportament ,sa se instaureze si la noi adevarata justitie .
RESPECT MAXIM!
Sperantele noastre sunt in acest tip de oameni.Suntem langa ei ,au nevoile de sprijinul nostru.
Nu stiu daca a mai spus cineva asta, dar asa arata un EROU NATIONAL.
Felicitari si la mai mare!
De acord!
argumentele expuse fata de aspectul abstract al infractiunilor de acest tip este corect, insa care este pericolul social concret in cauza, aste e interesant cum s-a motivat…
Felicitari !
Feminism?
In romania e mare lucru cand se intampla asta. Merita incurajata practica.
Romania*, imi cer scuze
Bravo fetelor, la lupta….
Legatura dintre coruptie si neplata pensiilor sau a alocatiilor, pe cazuri punctuale, e greu sau imposibil de facut! Insa coruptia alimenteaza nepotismul si sinecurismul, ceea ce duce la bulversarea valorilor intr-o societate
adevaruri cu carcater general . nu justifica glorificarea extrema a unui magistart care si face datoria punctual intr o cauza .
Este mai sanatoasa perceptia unei solutii bazata pe probe de vinovatie indubitabile, punctuale ,decat pe un act de curaj eroic in scopul eradicarii coruptiei generale
De astfel de oameni are nevoie Romania …. Felicitari
Respect !!!
OK! Incep sa-si justifice partial salariile fata de cele ale inginerilor, doctorilor, profesorilor…
Nu văd rostul comentariului tău. Profesioniști cerebrali, cu coloană vertebrală și bun simț salvează Justiția, nu femei sau bărbați. M-ai scos din sărite.
Dacă erai sigur inseamna ca te cheama Alin, nu?
Tot femeile au si ingropat o
Şi cu celelalte abuzuri grave comise de numiţii Munteanu Sorin şi Popescu Gheorghe cum rămâne?
lupu isi schimba parul dar naravul…, astea sunt pt naivi sau pupincuristi, le aminteste politistilor ca judecatorii sunt sefi iar ei doar niste slugi nemernice!
Respectiva judecatoare, e necesarv a fi analizata din doua unghiuri. Ea poate fii primita, in chiar cotidianul, in care posteaza, Ca editorialist. Si scrie simplu si clar, jurnalistic – o spune un fost corector si jurnalist timp de patru decenii – fara a renunta in aceasta vreme a reprezenta in instanta Statul Roman. Pe de alta: parte, purtatoarea de roba si functie adtiva, se scalda in opinii si revolta unui prfofesionist al dreptului, este fireasca. Cat timp stie ca un magistrat trebuie sa se abtina in a se exprima in agora, Ea va pleca din roba, Ramane cu pensia. Nu va trece in haita coruptiei pasive. Cei din sistem stiu ce inseamna. Chestia cu lamia este de departe lipsita de a fi definita ca spirituala. Ci doar ironie ce exprima depresia si scarba de propria-i colectivitate, de robe care sunt de facto gasti de interese si harmalaie in structuri colectiviste.. Si nu o califica. Va intra in politic si va face valuri. Pacat ca are text jurnalistic si desigur hotararea cu care a luat taurul de coarne uneori, in cea mai corupta cupola a justitiei romanesti, cea care l-a dat pe unul serban, Pe care tot ei l-au omorat in malaxorul unor anchete murdare. Si vrednica de greata instanta caraseano-timiseana cu anexele sarbo-resitene, sa se mai pronunte altundeva decat prin hotararile pe care le va pronunta. Si sa taca in spatiul public, Pentru a nu fi confundata cu parelologii. Unori pentru a nu fi definita drept o cata in roba. Globul ei de sticla e singular si nu se poate sustrage jenei publice. Fata de clasa privilegiata si liposita de obiectivitate…